miercuri, 20 decembrie 2017

Detalii de amenajare a bucatariei moderne si practice
Daca pana acum bucataria era doar un loc care luam masa si gateam, in ziua de astazi, ea si-a schimbat complet functionalitatea si a devenit un loc in care ne petrecem o buna parte a timpului liber. De regula, bucataria este locul in care se poarta discutii in fata unei cesti de cafeau sau ceai, aici sunt invitati prietenii si rudele si se organizeaza toate reuniunile de familie. In fapt, cu siguranta ai observat sit u ca de fiecare data cand ai musafiri preferati sa va opriti in bucatarie si sa stati de vorba in loc sa stati in living. Totusi, atunci cand discutam despre decorarea si amenajarea bucatariei, trebuie sa stii foarte bine care sunt detaliile pe care trebuie sa le iei in considerare si care vor schimba in mod decisiv intregul aspect al casei. Iata care sunt lucrurile si detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi bucataria sau vrei sa gandesti un stil decorativ:
In primul rand, este foarte important sa cunosti exact dimensiunile bucatariei, inainte sa te hotarasti care va fi stilul decorativ. Cel mai bine, specialistii recomanda sa pastrezi acelasi stil pe care l-ai avut si atunci cand ai inceput sa iti amenajjezi bucataria. Cel mai bine este sa pastrezi o imagine unitara a intregii locuinte, indiferent de stilul ales. De asemenea, specialistii de la arta mobilei Bucuresti subliniaza faptul ca stilul locuintei trebuie sa reflecte perfect personalitatea locuitorilor pentru ca timpul petrecut aici sa fie cat mai placut si util.
Mobila de bucataria sau culoarea mobilierului nu trebuie sa fie aleasa in functie de tendinte, ci in functie de culoarea peretilor, dar si de culoarea pardoselii. Pentru asta veti avea nevoie de o schema cromatica ton pe ton, adica de o alaturare de mai multe tonuri ale aceleasi culori sau mobile intr-o culoare de contrast cu finisajele bucatariei. In ceea ce priveste alegerea culorilor pentru bucatarie, cele mai des intalnite sunt nuantele pamantii.
Apoi, stim cu totii ca bucataria este un spatiu care detine foarte multe obiecte, iar cand vine vorba despre debarasarea lor observam ca fiecare dintre ele au utilitatea lor. Daca si tu te afli in aceasta situatie cel mai bin ear fi sa apelezi la accesorii care sa te ajute sa te organizezi sau sa piese de mobilier special concepute in acest sens. Alege culori neutre pentru aceste accesorii pentru a se integra cat mai bine in intregul décor.
Tine cont si de faptul ca blatul mobilei de bucatarie trebuie sa se intretina cat mai usor, insa, cel mai important este sa fie rezistent la apa, la agenti chimici si la temperaturi ridicate. Se recomanda ca blatul de bucatarie sa fie neted deoarece striatiile favorizeaza dezvoltarea vacteriilor. O optiune foarte buna este blatul din granit pentru ca acest material are o durata de viata lunga si este foarte elegant. De asemenea, alte optiuni potrivite pentru blatul de bucatarie sunt lemnul masiv, ceramica sau cuartul, in functie de preferintele si de bugetul fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu