marți, 27 septembrie 2016

Tipuri de masaj

     Cele mai cunoscute tipuri de masaj pe care le cunoastem la ora actuala sunt: kinetoterapia, reflexoterapia, yumeiho si aqua massage.

     Yumeiho reprezinta masajul centrat pe corectarea oaselor pelviene si a coloanei vertebrale. Aceasta include 100 de proceduri iar o sedinta de masaj cu un astfel de terapeut dureaza 60 de minute. Tehnicile care stau la baza acestuia sunt tehnici de manipulare osteo-articulare, presopunctura, stretching si cateva tehnici si procesuri speciale invatate in scoala de calificare.

     A doua pe lista masajelor o reprezinta kinetoterapia si este folosita, cel mai des, in cadrul spitalelor deoarece reprezinta un program de recuperare medicala care are ca scop refacerea functiilor diminuate si cresterea nivelului functional in diverse suferinte fizice. Aceasta include un program special de exercitii fizize si se mai poate folosi in programele terapeutice de prevenire, curative si de recuperare.

    Reflexoterapia este folosita pentru relaxarea si vindecarea organismului, a mintii si a sufletului. Mai poate fi folosita ca metoda de analiza si prevenire folosind mainile si picioarele unui individ ca indicii. Aceasta mai poate fi folosita ca terapie naturista si se actioneaza asupra mainilor, picioarelor si a urechilor pentru inducerea relaxarii, alinarea durerilor si stimularea capacitatii organismului de refacere (sau de reincarcare a bateriilor, cum ne place noua sa spunem). Nu exista o limita de varsta, reflexoterapie putand sa se faca la persoanele de orice varsta, chiar si la bebelusi.

     Ultima, dar nu cea din urma o reprezinta "aqua massage", adica "masajul cu apa" si include un pat special cu jeturi de apa pentru a obtine masajul muschilor. Din pacate, aceasta procedura este destul de costitisoare, tocmai de aceea nu este prea des intalnita iar oamenii nu stiu de ea. Aceasta include o saltea-pat cu apa calda si jeturi de bule de aer si apa si o alta saltea in care pacientul sta asezat pe un strat de spuma, este acoperit cu o folie si apoi pulverizat cu jeturi de apa calda. Deja cred ca v-ati pierdut pe la jumatatea descrierii :)))


      Tragand o linie de final la tot ce am spus mai sus, putem concluziona efectele benefice pe care masajul il are asupra organismului nostru, importanta acestuia si prezenta lui in viata noastra. Acum este momentul sa facem un joc de imaginatie si sa ne gandim cum putem pune toate acestea la un loc?
      Intrand pe www.masatto.ro, o sa gasiti fotolii de masaj care includ toate procedurile enumerate mai sus, intr-o alta forma, dar la fel de placut si cu aceleasi efecte benefice pentru organism. Avantajele: mai ieftin, economisim timp si spatiu, este la indemana noastra oricand si nu depindem de altcineva pentru o jumatate de ora de masaj.
      Aceste fotolii de masaj pot fi gasite in orice mall din Bucuresti pentru cei care, inca, nu le cunosc, nu stiu despre ce vorbesc sau doresc sa le testeze inainte de a le cumpara. Acestea se pot achizitiona de orice persoana fizica sau juridica fiindca oricine merita, dupa 8 ore de munca, o jumatate de ora de relaxare si reincarcare a bateriilor biologice.Daca ai un astfel de fotoliu pentru masaj sau ai testat unul pana in prezent, imi poti oferi un feedback?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu