marți, 20 octombrie 2015

Cine ne inspiră...? - de Andreea Kallos            Zi de zi ne vin în minte gânduri care se conturează în idei. De la fiecare idee pornesc impulsurile care o aduc la realizare. Fiecare idee se materializează în cel mai frumos mod cu putință.
            Noi nu putem vedea "cu ochiul liber" faptul că, mai devreme sau mai târziu, fiecare idee devine ceva real. Acest lucru se datorează lipsei interesului pentru lucrurile care se întâmplă altfel decât ne dorim. Puține idei ajung la suprafață "în stare brută", așa cum ni       le-am imaginat noi. Îmi place să cred că există în Univers forțe peste puterea noastră de înțelegere, care fac să se întâmple totul și care, pentru binele nostru, aleg în cele mai multe cazuri alte trasee pentru ideile noastre. De un lucru sunt însă sigură: persoanele din jurul nostru și, în general, mediul înconjurător determină aceste idei, iar prietenii adevărați sunt cei care le influențează direcțiile. De multe ori mi s-a întâmplat ca o discuție cu un prieten foarte bun să mă determine să reconsider mare parte din ce credeam până atunci despre un anumit subiect. Ideile sunt ca niște bucăți de material: au o anumită culoare, și anumite mărimi, dar ce iese din acel material? Asta e rodul imaginației și rezultatul influenței fiecărui cuvânt care a contat. O opinie sinceră sau un sfat bine intenționat de la un prieten, chiar dacă nu e ceea ce ne doream să auzim, face ideea să își ia o formă, la fel cum materialul prinde viață în mâinile unui croitor priceput.
          Artiștii sunt persoanele care, prin pasiunea lor intensă, realizează existența unei părți din ei în fiecare lucru și exprimă toate acestea. Ei se "dezbracă" de lacătele care stabilesc limitele imaginației lor și își exteriorizează ideile. Și aici există influența prietenilor, care se simte însă, în profunzimea operelor lor. Însă prietenia, influența externă supremă se reflectă în fiecare lucru, fiecare mișcare și fiecare gând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu