luni, 3 martie 2014

Despre omul frumos - Dan Puric

 Cine este Dan Puric?

      Dan Puric este un minunat actor, eseist, autor şi regizor de teatru român.
Pentru restul ar fi frumos să încercaţi să-l cunoaşteţi, să-l citiţi, să-l ascultaţi. Mie mi se pare a fi şi un bun orator.

     Trebuie să recunosc că despre această carte nu am auzit decât acum o lună când, din întâmplare, mătuşa mea a adus-o acasă. Cartea este împrumutată de la o doamnă doctor, o cunoştinţă dragă de a ei care i-a recomandat-o şi oferit-o cu mult drag la rândul ei.
      De cum am văzut-o, şi cu mare ruşine trebuie să recunosc că până atunci nu am auzit de această carte şi de autorul ei, mi-am dat seama că trebuie să fie o carte pe cinste. Şi este!
Cartea conţine mici povestioare sau interviuri la care dânsul, domnul Dan Puric, a participat, interviuri etalate cuvânt cu cuvânt şi virgulă cu virgulă.

     Personal, de la prima pagină până la ultima, am rămas impresionată de uşurinţa cu care vorbeşte dar, totodată, de modul pătrunzător prin care o face.Mi-a dat senzaţia că nu este totul sfârşit şi că ţara noastră este de fapt o mare comoară, mult mai mare decât o găseam eu.
     Ei bine, da! În această carte se vorbeşte în mare parte despre ţara noastră, despre comorile ei şi despre puterea ei de a se ţine „pe picioare”. Domnul Dan Puric îşi expimă părerile, gândurile şi „viziunile” despre ceea ce noi cu toţii compunem dându-i viaţă acestui loc, acestei ţări. De asemenea, povesteşte în câteva mici capitole despre viaţa dânsului, despre amintirile ce l-au ţinut viu şi despre frumosulce exista încă de pe atunci.
      Mai degrabă, după părerea mea, exista mai mult frumos atunci decât acum…

      Vă îndemn aşadar să răsoiţi niţel cartea, să băgaţi de seamă fiecare cuvânt şi să înţelegeţi ceea ce rândurile vă îndeamnă, adică frumosul.

Articol realizat de Rădoi Alina-Georgiana 
- Revista Orizonturi Literare -

3 comentarii:

 1. Această carte se află pe lista mea de viitoare lecturi. Felicitări pentru articol! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este o carte minunata. Ti-o recomandam cu drag ^_^

   Ștergere
 2. Am recomandat această carte pentru că sunt mai mult ca sigură că sunt mulţi cei ce o vor înţelege, pentru că merită citită şi gândită fiecare frază. Mi-ar plăcea tare mult ca, după ce o veţi citii, să vă reântoarceţi şi să vă exprimaţi părerea.

  RăspundețiȘtergere